X

Följ vår resa

Följ vårt nyhetsbrev för att bli den första som får Brittfurn inspiration, nyheter och erbjudanden!

Din mailadress kommer inte användas för några andra syften eller delas med någon tredje part.

Loader
0
0
Sandberg

SANDBERG TAPET CARLBERGS TRÄD, GRÖN

611-04

1.650 kr / rulle
Pris > 2000 -10%
Rabatt: > 5000 -15%
Totalt
Antal

Välj utförande:

Produktinformation

Artikelnr 611-04
Tillverkare Sandberg
Designer Carl-Wilhelm Carlberg
Kollektion Arkiv
Tillverkningsland Sverige
Material Non woven
Bredd 180 cm
Längd 1080 cm
Passning Ingen
Mönsterpassning 0 cm
Leveranstid 2 - 4 arbetsdagar
Fraktkostnad FRI FRAKT över 500 kr

Beskrivning

"Dimension 1,80×2,70 m. Rapporterbar i sidled. Börja tapetsera från golv för bästa resultat. Under 1700-talet hade Göteborg en stadsarkitekt som hette Carl-Wilhelm Carlberg (1746-1814). Han ritade en mängd vackra byggnader såsom Göteborgs domkyrka, Göteborgs rådhus och Gunnebo slott. I sitt arbete som stadsarkitekt ritade han 1784 ett förslag till små handelsbodar som skulle pryda en befintlig mur. Under den vackra ritningen har han förklarat bodarnas funktion: "För stadens invånares beqvämlighet nyttige och nödige behof, såsom Bod för Porcellain, för Glas, för Jernsaker, för Läder, Snus-och Tobacks Bod, Skobod, Klädstånd, Sockerbagare-Bod etc". Vidare skriver han att bodarna skulle byggas "inunder och imellan de därvarande löfrika träden" och det är ett av dessa träd som nu blivit till en tapet. Varje tapetrulle innehåller ett träd, men det går bra att sätta flera träd bredvid varandra. Ritningen finns bevarad i Regionarkivet i Göteborg."

Genom att färger varierar från skärm till skärm, kan vi inte garantera att färgerna som visas på våran hemsida är fullständigt representativa av våra produkter. Vi rekommenderar således att ni beställer ett klipprov innan beställning.

Våra tapeter och tyger är beställningsvaror som beskärs och trycks för hand strax efter er beställning och skickas därefter personligen ut till er som kund. Vid komplettering av tapeter, dubbelkolla med oss vilket färgband ni har beställt tidigare. Läs mer i våra Köpvillkor.

Har du frågor om produkten? Kontakta oss

Varukorg

Total inkl. ev. rabatt0 kr

Kassa
Läs produktinfo Lägg i moodboard