Inredningsstudio

Butik

Loader
0

FORTSÄTT INREDA MED SAMMET

Sammetstyger i olika färger

DEN LENA LYXEN

Sammet är inte bara ett behagligt inslag i hemmet utan fortsätter dominera i inredningen både när det kommer till möbler och textilier. Traditionen och tekniken att väva sammet är över 800 år gammal och härstammar troligtvis från Egypten och spreds sedan via Italien till Europa. Att använda sammet i inredningen är en historisk symbol för lyx men numer är det inte enbart för att frambringa en exklusiv touch sammet används, det mjuka materialet inkorporeras för dess effektfullhet och för att accentuera en harmonisk hemmakänsla.

Soffgrupp i Colefax & Fowler sammetstyget Keats

Sammetstyg på soffan och fåtöljen: Colefax & Fowler Tyg Keats


EN TOUCH AV SAMMET

Sammet har förmågan att både skapa kontrast och går lätt att kombinera med möbler i andra material. Det enklaste sättet att injicera lite gammeldagslyx i hemmet är att införskaffa kuddfodral, sittpuffar, sängöverkast, sänggavlar, lampskärmar eller gardiner i det lena men eleganta materialet. En fyllig färg på sammettextilierna blir en snygg kontrast i ett övrigt avskalat rum. När det kommer till kuddar så blir det ett livligt inslag att ha flera kuddar i samma färgskala men olika styrkor.

Sanderson Tyg Boho Velvets

Sammetstyg på gardiner, kuddar och fåtölj: Sanderson Tyg Boho Velvets


Mer iögonfallande är självfallet att inreda med större sammetspjäser såsom soffor eller fåtöljer. Det tjocka materialet kommer ofta i djupa färger vilket är en lyckosam kombination med årets trendfärger terrakotta, grönt, gult eller rosa. För den vågade smyger sig även dämpade lila nyanser in i inredningen under året och kommer troligtvis växa sig större, men lila har inte riktigt slagit igenom än som de nu så välbekanta puderrosa tonerna. Möbler klädda i djupa sammetstoner såsom smaragdgrön, terrakotta eller midnattsblå matchas med fördel med detaljer i metall eller massivt trä.

Sammetssoffa av George Smith


Vill du hitta ett sammetstyg som passar dig? Bläddra i sådant fall bland våra tyger eller kontakta oss nedanför, så hjälper vi dig hitta rätt sammetstyg för din inredning.

Kontakta oss

Varukorg

Total inkl. ev. rabatt0 kr

Kassa
Läs produktinfo Lägg i moodboard